Overmars: Eriksen ne želi produžiti sa Ajaxom

Mladi Danac želi promijeniti sredinu

Overmars: Eriksen ne želi produžiti sa Ajaxom

Amsterdamski Ajax se suočava sa borbom da u svojim redovima zadrži mladog veznjaka, Christana Eriksena za čije je usluge zainteresovan veliki broj najboljih evropskih klubova.

Ekipa Tottenhama navodno je obnovila svoj interes za ovog veznjaka budući da Andre Villas-Boas želi da nadomjesti odlazak Luke Modrića u Real Madrid.

 

Klubovi iz Premier lige koji su pokazali veliko interesovanju su Manchester City, Manchester United te Liverpool, a svi ovi klubovi sada imaju veliku priliku za dovođenje mladog Danca nakon što je sportski direktor Ajaxa, Marc Overmars otkrio kako Eriksen ne želi produžiti ugovor.

 

"Želimo sa Christianom da potpišemo novi ugovor, ali on nije zainteresovan. Planiramo razgovore sa njim i njegovim agentom, tako da ćemo vidjeti šta će se destiti u decembru", rekao je Overmars.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

Ajax će navodno u zimskom prelaznom roku tražiti veliku svotu nova od zainteresovanih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.