Ovi igrači trenutno nisu u formi
Foto:EPA

Ovi igrači trenutno nisu u formi

4. Alexis Sanchez

S. Bošković

Pojedini igrač prošle sezone su oduševili, a treneri su ih hvalili na sve strane.

Kad je Alexis Sanchez stigao u Arsenal prošlog, svi su očekivali da će on zaliječiti rane Arsenala u napadu i pretvoriti ga u jednog od najubojitijih u Premier ligi. Čileanac je briljirao prošle sezone i nosio je Topnike na svojim leđima tijekom čitave sezone. U strijelce se upisao 25 puta u 52 susreta.  

Ipak, ove sezone nikako ne uspijeva da pronađe pravu formu i da zatrese protivničku mrežu. Budimo iskreni, Sanchez izgleda nekako umorno, no Arsene Wenger treba njegove izvrsne predstave na terenu kako bi zadovoljio apatite navijača.

Danas je Sanchez zablistao protiv Leicestera kad je postigao hat - trick u pobjedi njegovog tima od 5:2, ali i dalje mora pokazati konstanstnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.