Ovo dosad nije zabilježeno: Klub potpisuje ugovore s navijačima

U Danskoj nešto novo

Ovo dosad nije zabilježeno: Klub potpisuje ugovore s navijačima

E. Škorić

Danski Horsens koristi nove i vrlo nekonvencionalne metode kako bi naveo ljude da dođu na stadion.

Ove sezone zabilježen je pomak kada je u pitanju prosjek gledatelja na utakmicama Horsensa, koje otprilike dođe da prati 3.500 ljudi.

Klub je sada odlučio da na jedan zanimljiv način privuće veći broj gledatelja, pa je spremio ugovore za navijače.

S potpisivanjem ugovora, navijač dobija slobodan pristup na stadion, pivo, vodu, ali s druge strane mora da navija i da pomaže klubu da ostvari pobjedu u svojoj CASA Are ni.

"Svi znaju da je dobra atmosfera važna za iskustvo na stadionu, pa sada pokušavamo napraviti malo nekonvencionalnog posla", kaže direktor kluba Kristian Nielsen.

"Iako to možda zvuči kao smiješni mali trik, ozbiljno ga shvaćaju u Horsensu. Ne možete samo dobijati, a da ništa više ne date. Time ćete otkazati ugovor. Osim toga, svako ko se prijavi mora proći koordinator kluba na sastanku. Moramo se naći oči u oči prije potpisivanja ugovora", dodao je.

Realna je nada da će ugovor za sljedeću sezonu potpisati 100 do 200 navijača, koji će imati besplatan ulazak na stadion, piće i hranu, ali i morat će da deru grla i dlanove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi