Ovo je cijena Varanea i pitanje je može li ga iko kupiti
Raphael Varane je 2011. godine stigao iz Lensa u Real Madrid

Juventus bi morao prodati nekoliko svojih najboljih igrača da bi doveo Francuza

Ovo je cijena Varanea i pitanje je može li ga iko kupiti

S. Pašalić

Raphael Varane je nedavno rekao čelnicima Real Madrida kako želi napustiti ovaj klub.

Real Madrid će zahtijevati od potencijalnih kupaca za defanzivca da u potpunosti plati otkupnu klauzulu od 500 miliona eura, jer nastoje uraditi sve da ga zadrže u klubu.

Klub sa Santiago Bernabeua nema želju prodati Varanea, koji ostaje ključni dio ekipe. Varane je sa Realom osvojio tri uzastopne titule Lige prvaka, dvije titule prvaka Španije, te Kup Kralja.

Francuski list L'Equipe nedavno je pisao da Varane razmišlja o svojoj budućnosti u klubu jer izgleda da traži novi izazov i pored nedavnog povratka sunarodnjaka Zinedina Zidanea kao trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Defanzivac ima ugovor do 2023. godine, što otežava cijelu situaciju, ali Varane je također navodno zainteresovan za povećanje plate koja odgovara statusu pobjednika Svjetskog prvenstva i četverostrukog pobjednika Lige prvaka.

U posljednjih nekoliko sedmica Varane se povezivao s Juventusom i Manchester Unitedom, iako se on sam nije oglašavao i demantovao da želi napustiti klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi