Ovo je tajna uspjeha Ajaxa u Ligi prvaka ove sezone!
Ajax je ove sezone u Ligi prvaka svim timovima postigao bar jedan gol u gostima

Holandski tim je na korak do finala Lige prvaka

Ovo je tajna uspjeha Ajaxa u Ligi prvaka ove sezone!

S. Pašalić
Teme:

Ajax je sinoć savladao Tottenham u gostima sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Holanđani su do pobjede stigli golom van de Beeka u 15. minuti, a pored toga su imali još nekoliko prilika da stignu i do ubjedljivije pobjede, a najbolja prilika je bila u 78. minuti kada je Neres pogodio stativu.

Prije nego što je nova sezona Lige prvaka krenula niko nije mogao ni zamisliti da bi se Ajax mogao naći u polufinalu ovog takmičenja.

Realnije je bilo za očekivati da će se klubovi poput Real Madrida, Bayerna, Manchester Cityja, PSG-a, Atletico Madrida, Borussije Dortmund ili Juventusa naći u ovoj fazi, ali se to nije desilo.

Ajax je imao tešku grupu gdje je igrao sa Bayernom, Benficom i AEK-om, ali je završio na drugom mjestu sa 12 bodova i bez poraza.

Ono što najviše oduševljava ove sezone je igra Ajaxa u gostima. Holandski tim je od grupne faze pa sve do polufinala ovog takmičenja svim timovima postigao bar jedan gol u gostima, a u šokantnoj utakmici osmine finala protiv Reala je postigao čak četiri, te u četvrtfinalu Juventusu dva gola.

Ajax igra jako efikasno ove sezone i u holandskoj ligi i u Ligi prvaka, a golovi u gostima su se pokazali kao ključni za uspjeh ove ekipe u najelitnijem evropskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Ajaxa je prije utakmice govorio o tome koliko je bitno da njegov tim postigne gol u gostima

"Za evropske utakmice važno je da postižete golove, i ne bi bilo prvi put da to i učinimo", rekao je Eric ten Hag.

"Dva puta smo postigli gol u gostima i važno je da nastavimo sa tim. Nevjerovatno je da smo u polufinalu Lige prvaka, niko to nije mogao predvidjeti", dodao je trener Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi