"Ovo mi je utakmica života, možda sam previše gledao Zidaneove klipove"
Vrhunski meč odigrao je srbijanski fudbaler. Potpuno je uništio Real i njegov Ajax je prošao među osam najboljih timova Evrope (Foto: EPA)

Dušan Tadić nakon velike partije

"Ovo mi je utakmica života, možda sam previše gledao Zidaneove klipove"

Midhat Šljivak

Srbijanski fudbaler Dušan Tadić sinoć je odigrao utakmicu karijere.

Ovaj 30-godišnji napadač razbio je aktuelnog prvaka Evrope, veliki Real Madrid, a svojim potezima na terenu je oduševio fudbalsku javnost.

Tadić je na kraju upisao dvije asistencije i pogodak u pobjedi Ajaxa od 1:4, a nakon čudesnog meča srbijanski fudbaler je dao svoj komentar na utakmicu.

"Ovo je vjerovatno najbolja utakmica koju sam u životu odigrao", rekao je Tadić, te je nastavio.

"Pobijedili smo najbolji klub na svijetu. Ponosan sam i siguran sam da smo usrećili mnogo ljudi", istakao je reprezentativac Srbije.

Piruetom koju je napravio prilikom asistencije za Davida Neresa i vodstvo od 0:2 je posebno oduševio.

Naravno, presretan je Tadić što svi pričaju o njegovim potezima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U fudbalu je najbitnije da se opustite i uživate u igri. Što se tiče poteza, Zinedine Zidane mi je uvijek bio omiljeni fudbaler. Možda sam previše gledao njegove klipove", dodao je Tadić.

Ajax sada čeka protivnika u četvrtfinalu. Nakon razbijanja Reala, sasvim sigurno da su dobili na samopouzdanju i vjerovatno ih apsolutno svi žele izbjeći u žrijebu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi