Schalke izgubio Meyera, potvrđen njegov odlazak

Karijeru bi mogao nastaviti u Seriji A

Schalke izgubio Meyera, potvrđen njegov odlazak

E. Škorić

Njemački nogometaš Max Meyer (22) definitivno će napustiti Schalke na kraju tekuće sezone.

Meyer je u Schalkeu od 2009. godine, a za seniorski tim debitovao je četiri godine kasnije. Iako je igrao važnu ulogu u timu iz Gelsenkirchena, odlučio je da ode, a nema nekih prepreka jer mu za koji mjesec ističe ugovor sa Kraljevima.

On će na ljeto postati slobodan igrač, pa nije želio produžiti ugovor i ima priliku da bez odštete ode u neki drugi klub.

Ovu vijest potvrdio je i Schalke, a Meyer se nalazi na meti italijanskih velikana Milana, Juventusa i Rome i jedino ostaje da izabere novog poslodavca.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo neće biti prvi put Schalkeu da tek tako izgubi dragulja, podsjećamo da je besplatno ranije i Sead Kolašinac prešao u Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije