Ovo se rijetko viđa: Protivnici traže od FIFA-e da puste Guerrera da igra na Mundijalu

Pismo podrške poslali FIFA-i

Ovo se rijetko viđa: Protivnici traže od FIFA-e da puste Guerrera da igra na Mundijalu

E. Čaušević

Peruanski napadač Paolo Guerrero još uvijek ne zna da li će ovog ljeta igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

FIFA je ovom igraču smanjila suspenziju nakon što je pao na doping kontroli prije više od pola godine jer je bio pozitivan na kokain. Tada je FIFA odlučila da suspenduje Guerrera na godinu dana, ali nakon žalbe Peruanaca ova kazna je prepolovljena i činilo se da će iskusni napadač ipak zaigrati na Mundijalu.

Međutim, FIFA je ponovo šokirala FS Perua objavom da Guerrero nema pravo da igra u Rusiji, te da ga selektor ove selekcije ne može voditi na Svjetsko prvenstvo. No, Udruženje profesionalnih fudbalera svijeta (FIFPro), objavio je danas da su protivnici Perua zatražili od FIFA-e da dozvoli Guerreru nastup na SP-u.

Naime, FIFPro je objavio jučer da su kapiteni Francuske, Danske i Australiji podržali njihovu incijativu i zatražili od FIFA-e da dozvoli Guerreru nastup u Rusiji. Tako su Hugo Lloris, Simon Kjaer i Mile Jedinak potpisali pismo podrške za Peruanca koje je već poslano na adresu FIFA-e.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi