Ovo su ekipe koje u svojoj historiji nikada nisu ispale u niži rang

Klubovi iz evropskih liga

Ovo su ekipe koje u svojoj historiji nikada nisu ispale u niži rang

E. Čaušević

Njemački HSV jučer se oprostio od takmičenja u Bundesligi i naredne sezone po prvi put u historiji kluba će igrati u nižem rangu.

HSV nikada nije ispadao iz Bundeslige, ali svemu dođe kraj, pa tako i ovom nevjerovatnom nizu kluba iz Hamburga. Ispadanje u Cvajtu teško je palo navijačima HSV-a koji su u samom finišu napravili bakljadu i izazvali prekid utakmice i tako dali do znanja čelnicima kluba šta misle o ovosezonskim izdanjima.

Međutim, u Evropi još uvijek ima klubova koji nikada u svojoj historiji nisu ispadali iz najjačeg ranga fudbala u svojim državama. U Španiji, Portugalu, Grčkoj i Turskoj imate po tri ekipe koje od osnivanja liga igraju samo elitu, dok je iznenađenje da u Engleskoj nema takvog tima. Jedino Arsenal drži rekord da nikada nije ispao u niži rang još od 1913. godine.

Ovo je lista ekipa koje nikada nisu ispadale u niži rang u svojim državama: Inter, Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao, Benfica, Sporting i Porto, Celtic i Aberdeen, Ajax, PSV, Feyenoord, Utrecht, PAOK, Olympiakos, Panathinaikos, Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi