Ovo su najveće zvijezde koje su nekada igrale u okršajima Boce Juniors i River Platea

Superclasico večeras se igra na La Bomboneri

Ovo su najveće zvijezde koje su nekada igrale u okršajima Boce Juniors i River Platea

E. Čaušević

Jedan od najvećih derbija na svijetu između Boce Juniors i River Platea igra se večeras na legendarnoj La Bomboneri u okviru prve finalne utakmice Copa Libertadoresa.

Takmičenje za prvaka Južne Amerike nije moglo dobiti bolji okršaj u finalu i ljubitelji fudbala širom svijeta očekuju večerašnji Superclasico. Po prvi put nakon nekoliko godina na tribinama će biti i gostujući navijači, a opsadno stanje već je počelo. Dovoljno je reći da je Boca dobila čak 2.500 zahtjeva za akreditacije za prvi meč finala Cope Libertadores, a u mogućnosti su da odobre njih 159.

Večerašnja utakmica nije bez razloga jedna od najvećih na svijetu, a po prvi put se Boca i River sastaju u finalu Cope Libertadores. U ovim klubovima igrale su mnoge zvijezde i neki od najboljih fudbalera svih vremena. Naravno, na prvom mjestu nalazi se Diego Maradona koji je igrao za Bocu Juniors, a mečevi protiv Rivera za njega su bili više od utakmice.

S druge strane najveći fudbaler koji je igrao za River Plate bio je Alfredo Di Stefano koji je odigrao 75 utakmica i postigao 55 golova za ovaj klub, no izdao ih je kada je kao trener vodio Bocu do titule prvaka Argentine.

Jedan od rijetkih koji je iz Rivera otišao direktno u Bocu bio je legendarni napadač Gabriel Batistuta. Nakon sezone u Riveru odigrao je sezonu u Boci, a onda je potpisao za Fiorentinu i ispisao historiju. Pored njih velike zvijezde koje su igrale za ove klubove su Marin Palermo, Javier Mascherano, Juan Roman Riquelme i Carlos Tevez koji će večeras voditi Bocu protiv najljućeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi