Ovo su vjerovatne postave za Milan - Juventus: Ibrahimović s jedne, Ronaldo s druge strane

Prvi polufinalni meč Kupa Italije

Ovo su vjerovatne postave za Milan - Juventus: Ibrahimović s jedne, Ronaldo s druge strane

Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo ponovo će se susresti jedan protiv drugog i to u okviru prvog polufinalnog duela Kupa Italije između Milana i Juventusa. 

U proteklim godinama pamtimo neke sjajne utakmice u kojima su ova dva fudbalska majstora bila na suprotnim stranama, Naravno, najpoznatiji je onaj meč s kraja 2013. godine kada su Švedska i Portugal igrali revanš susret baraža za plasman na Mundijal u Brazilu.

Taj susret je završen pobjedom Portugala od 3:2, a sve golove na meču postigli su upravo Ronaldo i Ibrahimović.

Iako su obojica uveliko u poznim igračkim godinama, sigurno da u svom rezervoaru imaju još goriva da nas oduševe i prirede nam utakmicu za pamćenje.

Tome se nadaju i navijači obje ekipe koji će večeras okupirati San Siro. Kako prenose italijanski mediji, već je prodato 70.000 ulaznica za ovaj meč i to će biti rekordna posjeta kada su u pitanju susreti polufinala Kupa Italije.

Naravno, večeras neće igrati samo pomenute dvije zvijezde već još pregršt kvalitetnih igrača. Italijani donose i vjerovatne prve postave za obje ekipe, a u postavi Stare dame nalazi se bh. reprezentativac Miralem Pjanić. S druge strane, Asmir Begović bi trebao biti na klupi kao zamjena Gianluigiju Donnarummi, dok je Rade Krunić povrijeđen i nema ga u kombinacijama Stefana Piolija.

Što se tiče ostalih fudbalera, Pioli se odlučio povjerenje ponovo ukazati Anteu Rebiću koji u posljednje vrijeme igra sjajno, dok je Maurizio Sarri šansu u napadu ispred Gonzala Higuaina dao Paulu Dybali.

Kada je u pitanju pritisak, on je vjerovatno više na strani Juventusa i Sarrija. Nakon poraza od Verone, koji je bio već treći u prvenstvu ove sezone, Juventus je izgubio lidersku poziciju u Seriji A, a Sarri je pod lupom. Ipak, prolazak u finale Kupa sigurno bi učvestio njegovo mjesto na trenerskoj stolici barem još nekoliko sedmica.

Večerašnji dvoboj počinje od 20.45 sati, a ovo su vjerovatne postave:

Milan: Donnarumma; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Kessie, Bennacer; Castillejo, Calhanoglu, Rebić; Ibrahimović

Juventus: Buffon; De Sciglio, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Ramsey; Cristiano Ronaldo, Dybala.

MOZZART nudi i vrlo atraktivne kvote za ovaj meč, a iste možete pogledati OVDJE

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi