Owen nakon 14 godina 'bocnuo' Newcastle: To je veliki klub jer ima velik stadion

Nekadašnji napadač Svraka

Owen nakon 14 godina 'bocnuo' Newcastle: To je veliki klub jer ima velik stadion

Legendarni engleski napadač Michael Owen izdao je knjigu u kojoj je iskreno pričao o Newcastle Unitedu.

Podsjetimo, to je klub u kojem je Owen igrao u periodu od 2005. do 2009. godine, a stigao je iz Real Madrida.

U Kraljevskom timu je proveo samo jednu sezonu iako je tada bio jedan od najboljih napadača svijeta. Ipak, u Madridu se nije snašao pa se morao vratiti na Otok.

Opcije su bile Liverpool i Newcastle, a na kraju je završio na St. James Parku jer je taj tim ponudio više novca od Redsa. Owen kaže kako nije želio da se to desi jer je srce željelo u Liverpool.

"Trebalo je da pratim svoj instinkt. Nisam htio da idem tamo, moje srce je bilo vezano za Liverpool. Iz ove perspektive, jasno je da je to bio korak u nazad u mojoj karijeri", kaže Owen koji je za Newcastle odigrao 71 meč u Premiershipu i postigao 26 golova.

On smatra da je Newcastle manji klub nego što to njegovi navijači smatraju.

"Navijači tog kluba vjeruju da je Newcastle za 10% veći klub nego što zaista jeste. Postoji nekakva iluzija u Newcastleu, ali to je veliki klub samo zbog toga što ima mnogo navijača i veliki stadion", kaže Owen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Realno gledajući, nekadašnja zvijezda Liverpoola i Reala je u pravu kada tako priča o popularnim Svrakama jer je to ipak klub koji nije osvojio titulu prvaka Engleske skoro 100 godina.

Owen je nakon Newcastlea igrao još za Manchester United i Stoke City, ali nikada ni u jednom klubu nije dostigao formu koju je imao u Liverpoolu.

Top Komentari

red devil mo
Ali je samo u jednom klubu osvojio Pl.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi