Real Madrid u situaciji u kakvoj ranije nije bio

Prerano je Barca postala prvak?

Real Madrid u situaciji u kakvoj ranije nije bio

Edmir Škorić

Najpoznatiji klub na svijetu, Real Madrid, nalazi se u teškoj situaciji i na koljenima je.

Usred sezone La Liga je donekle izgubila smisao, napetost, zanimljivost. Možda smo željeli da Real Madrid i Barcelona vode žestoku bitku do posljednjeg, 38. kola prvenstva, no nekako se čini da je prerano završeno. Barcelona ima ogromnu prednost nad Realom, čak i nad prvim i drugim pratiocem, Atleticom i Valencijom, pa je pitanje da li će biti ikakve drame kada je La Liga u pitanju?

Sada je već jasno da Real ne može da osvoji naslov, može jedino Barcelona da ga izgubi. Dakle, Real može da se popravi, da ostvari sve pobjede, ali opet mu to neće biti dovoljno jer glavnu riječ imaju Katalonci. A koliko su zapravo "opušteni" nakon ove bodovne zalihe govori i jučerašnji meč u San Sebastianu, kada su od 0:2 došli do 4:2. Ići će, bez obzira na sve, Barca da pobijedi svaki meč i htjet će Ernesto Valverde da ima više prostora za odmor igrača, pošto slijede i dueli u Ligi prvaka.

Kraljevi su očajni ove sezone i uveliko su olakšali posao svom ljutom katalonskom rivalu. Tim Zinedinea Zidanea kao da je preko večeri zaboravio da igra nogomet, a ozbiljnu krizu niko da prekine. Zidane konstantno govori da je njegov tim Real, da se neće predati, da mu treba samo da opet uđe u mašinu, ali vrijeme nezaustavljivo prolazi, a kakva atmosfera je u i oko Reala najbolje oslikava jučerašnja izjava Tonija Kroosa.

"Borit ćemo se za četvrto mjesto, za plasman u Ligu prvaka. Nismo dobri, to je vidljivo, ali moramo da se izborimo za naš cilj", kazao je Nijemac i već sada čestitao Barceloni na naslovu.

Real će morati da se pozdravi s La Ligom, a to bi mogao da bude jak pritisak, ukoliko Florentino Perez prstom pokaže na Ligu prvaka. A tamo za konkurenta Real ima - Barcelonu. I ne samo Barcelonu, već i Bayern, Juventus, Manchester City, Manchester United, PSG... Dakle, iz ove perspektive, ova sezona je toliko loša za Real da će biti potrebno vrijeme da se sve zaboravi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mada, osvojio je Real Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a uz Kup Kralja bi mogao da na kraju kaže da sezona i nije toliko loša, bez obzira što će možda ključni trofeji pripasti drugima. Kako god, ponižavajuće je za najslavniji tim na svijetu da je u januaru ostao bez lige.

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i društvo moraju da pronađu način da izvuku maksimum iz sezone, koliko god to sada bilo teško. O tome hoće li neko otići ili ostati u Realu je suvišno sada pričati. Kraljevi teško podnose ovakvu situaciju, mečeve bez pobjeda, rano izgubljeni naslov, ali ako je neko u stanju da nešto spasi onda je to Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi