Ožegović: Ne treba razmišljati o RS-u kao dijelu BiH

Napadač Partizana

Ožegović: Ne treba razmišljati o RS-u kao dijelu BiH

O. Lekić, foto: EPA

Odavno jedan transfer nije podigao toliko prašine u srbijanskom fudbalu kao dolazak Ognjena Ožegovića u Partizan.

Činjenica da je ovaj fudbaler koji je rođen u našoj zemlji karijeru gradio preko Crvene zvezde nije lako prihvaćena od strane jednog dijela navijača Partizana, međutim u međuvremenu odnosi su izglađeni.

Ožegović je prije nekoliko dana dao veliki intervju za Sportski žurnal u kojem se dotakao mnogih tema, uključujući i one koje nemaju veze sa fudbalom. Tako je govorio i o svom porijeklu...

"Ja sam vam baš iz Gradiške, Republike Srpske. Ljudi s one strane Drine više primaju k srcu svaki uspjeh Srbije i Partizana. Ne treba razmišljati o Republici Srpskoj kao dijelu Bosne i Hercegovine, već kao jednoj velikoj Srbiji u Bosni i Hercegovini. Lijepo je tamo praznovati", kazao je, između ostalog, Ožegović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prve fudbalske korake Ožegović je napravio u Kozari iz Gradiške, odakle je otišao u banjalučki Borac, a potom u Srbiju. Prije nego što je potpisao za Partizan nosio je dresove Čukaričkog, Vojvodine, Jagodine, Rada, Voždovca, Banata, Borca iz Čačka...

Top Komentari

Rustempasa
Genocidna tvorevina.
70 4
Keno
Tko je ovaj i zasto pise te o njemu? Boli nas kita za partizan srbiju i srbe.
68 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi