Ozil: Djeca odrastaju sanjajući osvajanje Lige prvaka, ne Superlige

Ozil: Djeca odrastaju sanjajući osvajanje Lige prvaka, ne Superlige

E. Škorić

Bivši igrač Real Madrida i trenutni igrač turskoga velikana Fenerbahčea, Mesut Ozil, na svom je računu na društvenim mrežama objavio poruku protiv novonastale Superlige Evrope.

Bivši njemački reprezentativac je poput većine blago rečeno razočaran što je 12 velikana evropskog nogometa pristalo da igra Superligu, koja bi mogla zaživjeti od naredne sezone i koja će vjerovatno značiti krah Lige prvaka.

"Djeca odrastaju sanjajući o osvajanju Svjetskog prvenstva i Lige prvaka, a ne Superlige. Ljepota velikih utakmica je u tome što se događaju samo jednom ili dva puta godišnje, a ne svake sedmice. Teško je to razumjeti svim navijačima", napisao je Ozil.

I njegov nekadašnji reprezentativni saigrač Lukas Podolski je razočaran zbog osnivanja Superlige.

"Nogomet je sreća, sloboda, strast, navijači i namijenjen je svima. Ovaj projekat je odvratan, nije pošten i razočaran sam što u ovome sudjeluju klubovi za koje sam svojevremeno igrao", napisao je Podolski na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do sada je potvrđeno 12 timova koji su odlučni igrati Superligu: Real Madrid, Barcelona, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Najavljeno je da će klubovi u startu podijeliti oko tri i pol milijarde eura, ali krenule su oštre reakcije nakon potvrde da kreće Superliga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti