Ozil: Wenger je razlog zašto sam u Arsenalu
Foto: EPA

Nijemac o svom treneru

Ozil: Wenger je razlog zašto sam u Arsenalu

Mesut Ozil je u razgovoru za britanske medije govorio o budućnosti Arsenea Wengera na klupi Arsenala. 

Rezultati koje Arsenal ove sezone bilježi su katastrofalni i sve je izvjesnije da će nakon 20 godina Arsene Wenger napustiti London. Navijači ga ne žele na trenerskoj poziciji i od čelnika kluba otvoreno traže njegov odlazak, a na sve to komentar je dao i Mesut Ozil. 

"Kao igrač ne možete da birate trenera. Uvijek sam govorio da je Wenger glavni razlog zbog čega sam došao ovdje. On je ovdje 20 godina, dao je mnogo ovom klubu i zaslužuje veliko poštovanje zbog svega što je ostvario", kazao je Ozil. 

Jedan od najboljih igrača Arsenala se osvrnuo i na kritike kojima je u posljednje vrijeme također izložen.

"Ne obraćam mnogo pažnju šta stručnjaci govore, jer ne posmatraju moju čitavu statistiku. Možda moj stil igre ponekad djeluje da ne dajem sve od sebe, ali to je moj govor tijela, takav sam uvijek bio i neću se mijenjati. Uvijek dajem maksimum. Nekada kada ne ide sve kako treba naravno da ću izbaciti frustraciju iz sebe, ali to je normalno", poručio je Nijemac. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod Wengerovim vodstvom Arsenal je trenutno šesti u Premiershipu sa 54 boda. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi