"Ozil je najzaslužniji što je Leicester postao prvak Engleske"

Leonardo Ulloa otkrio

"Ozil je najzaslužniji što je Leicester postao prvak Engleske"

E. Čaušević

Prije skoro dvije godine Leicester je napravio pravo fudbalsko čudo kada je došao do titule prvaka Engleske ispred Chelseaja, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Arsenala, Tottenhama...

Bajka Leicestera trajala je duže nego što je iko predviđao. Svi su u očekivali da će doći do pada u određenom trenutku, ali Leicester je nastavio da oduševljava ljubitelje fudbala i na kraju napravi jednu od najvećih senzacija ikad osvajanjem titule Premiershipa.

Član ove ekipe bio je i Leonardo Ulloa koji je prije nekoliko sedmica otišao iz Leicestera na posudbu u Brighton. Ulloa je postigao nekoliko veoma važnih golova za svoj tim, a u razgovoru za engleske priče otkrio je jednu nevjerovatnu priču.

Ulloa se prisjetio utakmice protiv Arsenala koja se igrala u januaru 2016. godine. Leicester je tada poražen sa 2:1 na Emiratesu, a Ulloa je otkrio da je to bio ključni trenutak koji im je dao snagu, odnosno potez Mesuta Ozila koji je nakon utakmice postavio fotografiju na Instagram uz opis "Najbolji tim".

"Nakon utakmice vidjeli smo fotografiju na Instagramu koju je postavio Ozil kako igrači Arsenala slave pobjedu držeći dva prsta. Nasmijali smo se. Oni su bili dva boda tada iza nas, a na kraju i dosta dalje. Tu sliku smo držali u svlačionici kao podsjetnik na ono šta misle o nama. Slali smo stalno tu sliku na Whatsappu da se podsjetimo. Mogu reći da nas je to držalo fokusiranim do samog kraja", rekao je Ulloa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

best. team. 😎💪🏼 #AFCvLCFC #Arsenal #YaGunnersYa #BeTheDifference #bigpoints

A post shared by Mesut Özil (@m10_official) on

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi