Ozil je siguran gdje će igrati naredne sezone
EPA

Nijemca ne zanima transfer

Ozil je siguran gdje će igrati naredne sezone

Njemački fudbaler Mesut Ozil nema namjeru da napušta Arsenal na kraju sezone.

Ozil s Arsenalom ima ugovor do 2021. godine, no posljednjih sedmica na Otoku se uveliko špekuliše da bi mogao napustiti Emirates, i to ponajviše zbog visoke plate koju ima.

Uz sve to, forma ovog 30-godišnjeg veziste nije na razini kao prethodnih godina, zbog čega nije u postavi na svakoj utakmici, ali Ozil svejedno nema namjeru da napusti Emirates i odlučan je u namjerama da ostane kako bi svojim igrama "kupio" kritičare.

"Naravno da želim da ostanem u Arsenalu. No, iako imam važeći ugovor, ne mogu sa sigurnošću reći što će se dogoditi poslije. Što se mene tiče, ovdje mogu ostati još dvije godine...", rekao je Ozil.

Kako kaže, nije nesretan u Arsenalu.

"Jesam li sretan? Zašto ne bih bio. Imam 30 godina, mogu da igram još nekoliko i moja želja je da ostanem, no pitat će se sigurno nešto i klub", naglašava isksuni igrač sredine terena.

"Arsenal se treba riješiti Ozila"

Ugovor koji je prošle godine potpisao garantuje Ozilu sedmičnu plažu od 350.000 eura, a kako partije koje pruža nisu baš briljantne, nije iznenađenje što bi mu mnogi željeli vidjeti leđa.

Da se Arsenal treba riješiti Ozila mišljenja je i nekadašnji igrač londonskog tima Kevin Campbell.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arsenal bi se trebao riješiti Ozila. S novcem koji bi mogli uštedjeti na njegovom ugovoru mogli bi da dovedu četiri svestrana igrača. To bi donijelo veći kvalitet, što svakako mora biti prioritet", rekao je nedavno Campbell.

Ozil, podsjetimo, za Arsenal nastupa od 2013. godine kada je stigao iz Real Madrida.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Pa jer ga niko nece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi