Ozil ne odbacuje mogućnost povratka u Schalke
Foto: EPA

Ističe da mu je Schalke omiljeni klub

Ozil ne odbacuje mogućnost povratka u Schalke

Njemački reprezentativac Mesut Ozil je napustio Schalke 2008. kada je iz ovog kluba prešao u Werder iz Bremana, a on smatra da i dalje postoji mogućnost da se u budućnosti vrati u ekipu iz Gelsenkirchena.

Ozil se 2005. godine priključio omladinskom pogonu Schalkea, da bi nakon odličnih igara u seniorskoj ekipi otišao u Werder, a potom i u Real Madrid i Arsenal čiji je i danas član.

Sjajni veznjak je ove sezone bio na meti mnogobrojnih kritika, pa se špekulisalo da bi na kraju sezone mogao napustiti Arsenal, ali se sada ipak čini da će Ozil potpisati novi ugovor sa londonskim klubom.

Ipak, Ozil je sa novinarima razgovarao i o mogućnosti svog povratka u Gelsenkirchen.

"Trenutno ne razmišljam o tome. Ali u fudbalu ne možete odbaciti ni jednu opciju...Moja porodica bi bila sretna kada bih se vratio", izjavio je Ozil, te nastavio:

"Schalke je apsolutno moj omiljeni klub, još uvijek sam veliki navijač. Ipak sam ja odrastao u Schalkeu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je u pitanju potencijal, Schalke je za mene na trećem mjestu u Njemačkoj, odmah poslije Bayerna i Borussije Dortmund."

"Oni imaju sjajne navijače i odličan stadion. Šteta je što su 'zaglavili' u osrednjosti. Taj sjajni klub zaslužuje puno više", dodao je na kraju Ozil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi