Pa, on je još dijete: Klubovi se otimaju za Dembelea

Velikani bez milosti

Pa, on je još dijete: Klubovi se otimaju za Dembelea

Midhat Šljivak

Igrač Celtica, 13-godišnji Karamoko Dembele, našao se na meti mnogobrojnih klubova.

Ovaj talentovani dječak je zaludio sve na Ostrvu. Nakon reprezentacija Škotske i Engleske sada borbu za njega vode najveći klubovi i čine sve kako bi ga doveli u svoje redove.

Tako ovaj 13-godišnjak već na stolu ima ponude velikana iz Londona i Manchestera, ali i Celtic želi da ga zadrži u klubu, pa je reagovao čak i trener prvog tima Brendan Rodgers.

On je obavio razgovor s roditeljima ovog dječaka, a odmah potom je stigla ponuda od holandskog velikana Ajaxa, koji ga želi u svojoj školu.

Iako je još uvijek dijete, Dembele je već napravio pravu pometnju među klubovima i biće interesantno pratiti razvoj njegove karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi