Pad BiH za jedno mjesto na novoj FIFA rang listi
FOTO: EPA

Zmajevi na 29. mjestu

Pad BiH za jedno mjesto na novoj FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 29. mjesto na februarskoj rang listi Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA). 

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu te asocijacije, selekcija koju vodi Mehmed Baždarević pala je za jedno mjesto i pred nastavak kvalifikacija zauzima 29. poziciju sa 826 osvojenih bodova. 

Od protivnika "Zmajeva" u aktuelnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo najbolje kotiraju Belgijanci koji su peti, dok se Grčka nalazi na 46. poziciji. Kipar je na 114. mjesto, a Estonija pet pozicija ispod Kiprana. Gibraltar je najlošiji na svijetu, a 205. mjesto dijeli s nekoliko reprezentacija. 

Kada su u pitanju reprezentacije iz susjedstva, po običaju najbolji rejting imaju Hrvati koji su na 16. mjestu. Potom slijede Srbija (56), Slovenija (58), Crna Gora (64), Kosovo (164) i Makedonija (166).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na vrhu nije bilo promjena. Listu predvodi reprezentacija Argentine ispred Brazila, Njemačke, Čilea, Belgije, Francuske... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi