Pad Zmajeva na FIFA-inoj rang listi, Hrvatska u TOP 3

Veliki napredak Vatrenih

Pad Zmajeva na FIFA-inoj rang listi, Hrvatska u TOP 3

Endin Čaušević

FIFA je objavila novu rang listu najboljih reprezentacija svijeta, a BiH je nazadovala za dvije pozicije.

Prema novoj FIFA-inoj rang listi bh. reprezentacija se sada nalazi na 42. mjestu najboljih ekipa svijeta što je za dva mjesta lošije nego prethodni put. Veliki napredak osvarila je selekcija Hrvatske koja je napravila skok od čak 17 pozicija.

Hrvatska je bila na 20. mjestu najboljih ekipa svijeta pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sada su Vatreni treći najbolji tim svijeta. Posljednji put kada su Hrvati bili u TOP 3 bilo je prije skoro 20 godina kada su bili bronzani na Mundijalu u Francuskoj.

Na prvom mjestu FIFA-ine rang liste nalazi se reprezentacija Brazila, a drugoplasirani su Belgijanci. U TOP 10 selekcija svijeta nalaze se još Francusa, Švicarska, Njemačka, Urugvaj, Portugal, Španije i Engleska.

Top Komentari

Benjamingst
Da smo otisli iz one grupe za EURO 2016 bili bi u top 20... Dana's. Ali nas veliki Kipar pobjedi u Zenici 2:1.
4 0
Zenica Zenica
Treba nama Zlatko Dalic za selektora da ove nase igrace dovede u red pa cemo i mi imat bolje rezultate, a samim tim i poziciju na fifinoj rang listi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi