Pada rekord iz sezone 2016/17: Dinamova kasa je sve punija

Modri sjajno igraju u Evropi

Pada rekord iz sezone 2016/17: Dinamova kasa je sve punija

S. Mlaćo

Zagrebački Dinamo nastavlja svoj sjajni put u Evropi. Modri su sinoć na Maksimiru sa 3:0 razbili Viktoriju Plzen i jasno pokazali da imaju ekipu za velike domete.

Dinamo će tako danas saznati protivnika u osmini finala, a vrijedi istaći da je hrvatski prvak do sada zaradio već više od 14 milion eura od igranja u Evropi ove sezone.

Do nockaut faze Modri su zaradili 13 miliona eura, a zatim milion eura za prvo mjesto u grupi, te sada 1,1 milion eura za prolazak u osminu finala.

Dinamo je rekordnu zaradu u Evropi stekao u sezoni 2016/17 kada je kasa od nastupa u Ligi prvaka napunila se za 17 miliona eura. Taj će rekord sada gotovo sigurno biti sustignut.

Za eventualni plasman u četvrtfinale Hajrović, Gojak i društvo zaradili bi 1,5 miliona eura, dok osvajanje trofeja Evropske lige donosi 8,5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kako igra Dinamo, ništa nije nemoguće...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Bravo Dinamo ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi