Pada rekord u velikom italijanskom derbiju

Rekordna gledanost

Pada rekord u velikom italijanskom derbiju

Edmir Škorić

U subotu se igra veliki italijanski derbi između Milana i Juventusa. 

Milan i Juventus po ko zna koji put će odmjeriti snage na San Siru, a za ovaj derbi sve ulaznice su prodane i stadion u Milanu bit će ispunjen do posljednjeg mjesta.

Najiščekivaniju utakmicu u Seriji A pratit će oko 730 miliona ljudi putem TV kanala širom svijeta, dok će oko 78.328 navijača s kupljenim ulaznicama boraviti na tribinama slavnog stadiona.

Očekuje se da utakmici prisustvuju legende poput Franca Baresija, Filippa Gallija, Danielea Massara, Paola Maldinija, Petra Vierchowoda, Massima Odda, Maura Taossttija, Christiana Vierija, Angele Carbone, Mareka Jankulovskog...

Svi oni najavili su dolazak na San Siro i žele da bodre Milan, koji za cilj ima da zaustavi Juventus. Nakon pobjede nad Chievom u Veroni, trener Rossonera Vincenzo Montella najavljuje "požar".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kaže da je ovo utakmica koja bi mogla da bude prekretnica za Milan, koji je imao užasan start sezone iako je potrošio više od 200 miliona eura na pojačanja.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi