Pakistanci optuženi za teroristički napad
Granične patrole rade pojačano

Uhapšene dvije osobe

Pakistanci optuženi za teroristički napad

M. Maksimović

Na granici između Zimbabvea i Južne Afrike policija je privela dva Pakistanca za koje optužuju da su namjeravali izvesti teroristički napad za vrijeme svjetskog prvenstva. Imran Muhammad (33) i Chaudry Parvez Ahmed (39) pokušali su ući u Južnu Afriku na graničnom prijelazu Beitbridge s lažnim kenijskim pasošima.

Kasnijom provjerom je otkriveno kako jednog traži Interpol zbog terorističkih aktivnosti. Obojica su doputovala iz Saudijske Arabije u Tanzaniju gdje su nabavili lažne pasoše, a potom su se prebacili u Zimbabve.

''Trenutačno se nalaze u pritvoru u Harareu gdje će ostati dok se istraga ne završi'', poručili su iz policije.

Granica između Južne Afrike i Zimbabvea ima reputaciju jedne od najpropusnijih na svijetu, no za vrijeme trajanja svjetskog prvenstva granične kontrole su postrožene, dok je broj carinika i policajaca udvostručen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije