Pala i prva "žrtva" očajnih igara Milana
Foto: EPA

Otkaz fizioterapeutu

Pala i prva "žrtva" očajnih igara Milana

Edmir Škorić

Milan ne igra onako kako mu to nalažu reputacija, trenutni igrački kadar i tradicija.

Morao je Milan bolje otvoriti sezonu, no ni silni uloženi milioni nisu pomogli da se klub vrati u borbu za Scudetto. Makar je rano o tome pričati, ali Rossoneri ne djeluju dobro, a poraz u Đenovi od Sampdorije to najbolje pokazuje.

Neko je morao da plati ceh za loše igre, a to nije trener Vincenzo Montella, niti iko od igrača, već je otkaz uručen kondicionom treneru. 

"Poslije pažljive analize odlučio sam da je fizička priprema jedan od detalja gdje je potreban napredak. Odlučio sam da počnem novi plan fizičke pripreme, sa kojim se nije u potpunosti služio moj pomoćnik, kondicioni trener Emenuele Mara. Odlučili smo da se raziđemo", kazao je Montella.

Zanimljivo da je tu odluku objavio samo Montella, dok Milan nije nigdje naveo razlaz sa kondicionim trenerom. Milan je šesti nakon šest kola sa 12 bodova, dok su na vrhu Juventus i Napoli koji imaju po 18 bodova. U narednom kolu crveno-crni će ugostiti Romu našeg Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi