Palermo došao na korak od Serije A
Foto: US Citta di Palermo/Twitter

Pobjeda u prvom meču finala doigravanja

Palermo došao na korak od Serije A

Fudbaleri Palerma pobijedili su večeras na Renzo Barberi Frosinone sa 2:1 u prvom susretu finala play offa za plasman u Seriju A. 

Palermo i Frosinone će u dvomeču voditi grčevitu borbu kada je u pitanju povratak u elitno društvo italijanskog fudbala, a bolju poziciju pred revanš je stekao Palermo.

Gosti su večeras poveli u 5. minuti preko Ciana, ali domaći do izjenačenja stižu u posljednjoj minuti prvog dijela kada je La Gumina pogodio za poravnanje.

U nastavku susreta Terranova je bio tragičar gostiju jer je pogodio vlastitu mrežu u 81. minuti i na taj način obezbijedio pobjedu domaćima.

Revanš susret, koji će odlučiti putnika u Seriju A, igra se za tri dana kada će Frosinone biti domaćin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi