Palermo u finalu doigravanja za plasman u Seriju A

Savladali u revanšu Veneziju 1:0

Palermo u finalu doigravanja za plasman u Seriju A

Teme:

Fudbaleri Palerma pobijedili su danas Veneziju sa 1:0 na domaćem terenu i na taj način su se plasirali u finale doigravanja za plasman u Seriju A.

U prvom susretu između ove dvije ekipe rezultat je u Veneziciji bio 1:1, dok je večeras Palermo pobijedio 1:0 i na taj način došao na korak od povratka među najbolje ekipe u Italiji.

Jedini gol na današnjem susretu djelo je Domizzija koji je u 5. minuti zatresao vlastitu mrežu i na taj način presudio svojoj ekipi. Treba reći i to da su gosti 10-ak minuta prije kraja ostali sa igračem manje jer je Pinato dobio crveni karton, a domaći su u 89. minuti sa bijele tačke propustili priliku da ostvare uvjerljiviju pobjedu.

Svemu dodajmo da će Palermo u finalu doigravanja igrati protiv boljeg iz susreta Frosinone-Cittadella koji je na rasporedu večeras. U prvom susretu je bilo 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi