Palermo se vraća u profesionalni fudbal!

Čeka se samo formalna potvrda

Palermo se vraća u profesionalni fudbal!

Teme:

Palermo, prvi je fudbalski klub osnovan na Siciliji i jugu Italije uopšte. Šta više, sedmi je najstariji aktivni klub u Italiji.

Bez obzira što ne spada u grupu italijanskih velikana, Palermo je bez dileme jedan od simbola italijanskog klupskog fudbala.

Protekli period, međutim, Palermo neće pamtiti po dobrom.

Zbog finansijskih nepravilnosti i još nekih propusta, Palermo je po okončanju prošle sezone Serije B izbačen iz profesionalnog fudbala i rasformiran.

Ipak, uskoro se Palermo "digao iz pepela" i vratio, ne kao Unione Sportiva Citta di Palermo, već kao Societa Sportiva Dilettantistica Palermo, i priključio se Seriji D.

Sada stižu odlične vijesti za SSD Palermo.

Tokom jučerašnjeg obraćanja italijanskog Nacionalnog vijeća saopšteno je da se sezona Serije D, suspendovana zbog pandemije koronavirusa, neće nastaviti.

Organizacija amaterskih italijanskih liga, Lega Nazionale Dilettanti, je odlučila završiti sezonu i priznati stanje na tabeli kao konačno.

Sada se čeka da odluku potvrdi Nacionalno vijeće, što bi trebala biti samo formalnost, i Palermo će se vratiti u profesionalni fudbal - izboriće promociju u Seriju C.

Palermo je u trenutku prekida sezone zbog pandemije bio na prvom mjestu Grupe 1 Serije D, sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Savoiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti