Tuga u Italiji: Palermo više ne postoji
EPA

Sud donio konačnu odluku

Tuga u Italiji: Palermo više ne postoji

Teme:

Nekada stabilni italijanski prvoligaš Palermo od danas više ne postoji!

 Sicilijanski klub koji je iznjedrio i otkrio brojne fudbalske asove ugasio se poslije tačno 32 godine postojanja, a ovakvom scenariju prethodili su veliki finansijski problemi s kojima su se već dugo suočavali.

Mediji u Italiji su objavili kako je sud u Palermu prihvatio danas prijedlog tužilaca da klub proglasi nelikvidnim, a od pomoći nije bilo ni to što je Andrea Zamparini, sin kontroverznog biznismena i vlasnika Mauricija, ponudio 10.000.000 eura kako bi se riješili dugovi. Ta suma od strane tužioca na koncu je okarakterisana kao preniska.

Klub punog naziva "US Citta di Palermo" bio je čak četvrta verzija originalnog Palerma osnovanog još 1900. godine. Druga verzija je osnovana 1920, treća 1941., dok je posljednji ugašeni startao 1987. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U baš posljednje 32 godine Palermo je bilježio najbolje rezultate, no veliki dugovi doveli su do toga da u međuvremenu napuste Serie A. Toni, Cavani, Pastore, Belotti, Dyballa, Barzagli..., samo su neki od poznatih fudbalera koji su u svojoj igračkoj karijeri imali priliku da nose Palermov dres.

Iako je Palermo ugašen, nastavio je svejedno da živi za one koji ga podržavaju godinama. U međuvremenu je osnovan novi klub "SSD Palermo" koji se takmiči u Serie D.

Top Komentari

forza_juve
Gdje je majstor Jajalo na tom spisku? Ti nabroja ove nebitne likove huh
11 0
bistrik87
ovako ce i Zeljeznicar, sute sve, makar da kazu sta im je CAS reko, i kolko su izasli para za nista, plan i program kako platit 10 miliona duga osnovnog, kako platit buduca potrazivanja, prodaju se niko nece da ih kupi, ovakav gigant kad se ugasi, sta ce tek sa Zeljeznicarom bit, politicari nece ni trepnut, opet ce bit akcijanja, sad ce bit Ne dajte da ugase Zelju nasega
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi