Palmeiras kolo prije osigurao titulu prvaka Brazila
(FOTO: EPA) Palmeiras je ovom pobjedom stigao do 77 osvojenih bodova, dok drugoplasirani Flamengo ima 72 i koji je bez ikakvih šansi da u posljednjem kolu bilo šta promjeni

'Decima' za Palmeiras

Palmeiras kolo prije osigurao titulu prvaka Brazila

S. Grebović

Fudbaleri Palmeirasa su u predposljednjem, 37. kolu brazilske Serie A u gostima minimalno savladali ekipu Vasco de Game te tako i matematički obezbjedili jubilarnu desetu titulu prvaka svoje zemlje.

Imperativ pobjede u ovom meču uslovio je time da se igrači Palmeirasa brane protiv ekipe Vasco de Game koja još uvijek nije obezbjedila opstanak u društvu najboljih brazilskih ekipa.

Ipak, Deyverson je u 73. minuti sjajnu akciju svoje ekipe krunisao pogotkom koji će se ispostaviti ključnim za desetu titulu Palmeirasa koji sa klupe predvodi veliki Luis Felipe Scolari. 

Bivši brazilski selektor je napravio sjajnu ekipu koja je najefikasnija u cijeloj ligi sa 61 postignutim golom i koja je u 37. kola pretrpjela svega četiri poraza. Utisak sezone su donekle pokvarili ispadanjem u polufinalu Cope Libertadores od Boce Juniors, ali su titulom prvaka koliko toliko zaliječili rane.

Kako to obično biva u Južnoj Americi, tačnije na ulicama Sao Paola uslijedilo je veliko slavlje pristalica Palmeirasa koji su slavili do kasno u noć.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi