Suspendovali ga dok ne ozdravi igrač kojeg je povrijedio

Kapa do poda za kaznu

Suspendovali ga dok ne ozdravi igrač kojeg je povrijedio

Endin Čaušević

Nevjerovatna situacija desila se u brazilskom fudbalu nakon utakmice između Botafoga i Vasco de Game.

Naime na ovom derbiju desio se brutalan prekršaj kada je igrač Vasca, Rildo, udario igrača protivničke ekipe Joaa Paula koji je morao napustiti teren zbog preloma desne noge.

Ovaj prekršaj desio se već u drugoj minuti utakmice, a da stvar bude gora Rildo je dobio samo žuti karton. Paulo je završio u bolnici, a nakon pretraga ispostavilo se da je zadobio prelom desne noge.

Stvari u svoje ruke odlučili su preuzeti u Regionalnom sportskom sudu u Rio de Janeiru gdje su donijeli fantastičnu odluku. Naime, Rildo je suspendovan i bit će van terena sve dok se od teške povrede ne oporavi Paulo. Igrač Botafoga bi se treninzima trebao vratiti za šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi