Pamtite li Vareu? Bivši fudbaler Želje i Širokog se skrasio u susjedstvu

U susjedstvu planira ostati i nakon karijere

Pamtite li Vareu? Bivši fudbaler Želje i Širokog se skrasio u susjedstvu

Bivši fudbaler Željezničara i Širokog Brijega Juan Manuel Varea postao je novi član RNK Split. 

Tridesetjednogodišnji Argentinac na Park mladeži dolazi iz Dugopolja, za koji je nastupao u proteklih šest mjeseci, a razlog dolaska u sam Split leži u tome što u ovom gradu planira i ostati nakon karijere.

"Kad sam 2009. godine prvi put došao u Split, znao sam da ću u njemu zauvijek i ostati", ispričao je Varea prošle godine za medije u Hrvatskoj, otkrivši potom što ga je najviše privuklo.

"Definitivno sigurnost. Ne mogu vam opisati koji strah vlada ulicama Buenos Airesa, a na to se nikad ne možete priviknuti. Imao sam neugodnih iskustava, primjerice kada ti nasred ulice zaprijete nožem i stjeraju te u mračnu ulicu da im daš novac. Takve stvari se svake sekunde tamo događaju. Nema situacije da se možete usred kasnih večernjih sati šetati kao što se to ovdje može. Osim sigurnosti, imate i predivne ljude – otvorene, spremne na šalu, ležernije je sve. Ovdje sam se vrlo brzo udomaćio i stekao nove prijatelje."

Budući da mu je 31 godina i da se njegovoj fudbalskoj karijeri pomalo bliži kraj, Varea planira uskoro otvoriti i fudbalsku školu u Splitu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Varea će za RNK Split predstavljati veliko pojačanje u borbi za plasman u 2. HNL, a u ovaj klub prethodno je stigao inekadašnji hrvatski reprezentativac Drago Gabrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi