Panama i Meksiko u polufinalu Gold Cupa

Poznata dva polufinalista

Panama i Meksiko u polufinalu Gold Cupa

Midhat Šljivak

Reprezentacije Paname i Meksika plasirale su se u polufinale Gold Cupa, fudbalskog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba koje se održava u SAD-u.

Panama je u Atlanti deklasirala Kubu sa 6:1. Alfonso je doveo Kubu u prednost u 21. minuti, no već do poluvremena Gabriell Torres je sa dva gola preokrenuo na 2:1. U nastavku je Panama sa dva gola Pereza, te po jednim Rodrigueza i Jimeneza stigla do ubjedljive pobjede.

Panamci će u polufinalu igrati protiv selekcije Meksika koja je uz dosta problema svladala Trinidad i Tobago s 1:0. Jedini pogodak je u 84. minuti postigao Raul Jimenez.

U preostalim četvrtfinalnim duelima, domaćin SAD igra protiv Salvadora, a Honduras protiv Kostarike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gold Cup, četvrtfinale:

Panama - Kuba 6:1 (Torres 25p , 37, Rodriguez 68, Perez 78, 88, Jimenez 85 / Alfonso 21)
Meksiko - Trinidad i Tobago 1:0 (Jimenez 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.