Panathinaikos bolji od Arisa, Pašalić postigao šest poena

Prvo kolo Grčke lige

Panathinaikos bolji od Arisa, Pašalić postigao šest poena

Aris Muhameda Pašalića dočekao je danas u okviru prvog kola Grčke lige favorizovani Panathinaikos. Gosti su pred ovaj meč bili apsolutni favoriti. Taj epitet opravdali su bez problema.

Iako je Panathinaikos slabiji nego prethodnih sezona uz Olympiacos oni su najveći pretedenti za naslov. Utakmicu je bolje otvorio Panathinaikos, ali Aris se nije predavao, pa su gosti iz Atine prvu četvrtinu dobili rezultatom 15-12. U drugoj četvrtini vidjeli smo još manje koševa. U blijedoj partiji obje ekipe i svega 50 postignutih poena za 20 minuta bolje se snašao gost i na poluvrijeme otišao sa četiri poena prednosti. 

 

U trećoj četvrtini dominacija Panathinaikosa. Gosti su pokazali zašto su u ovaj meč ušli kao apsolutni favoriti. Aris nije imao rješenja za igru Zelenih. Pitanje je bilo samo kojom razlikom će gosti slaviti pobjedu. Panathinaikos je u trećoj četvrtini postigao poena kao u prve dvije i riješio je u svoju korist rezultatom 27-14.  

 

Posljednja četvrtina utakmice bila je samo formalnost, a gosti su na kraju slavili rezultatom 71-56. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je kapiten Diamantidis sa 11 ubačenih poena, Tsartsaris i Ukić postigli su po 10. Muhamed Pašalić odigrao je 28 minuta, postigao je šest poena uz dva skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji u Arisu bio je Asimakopoulos sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.