Panceri već odabrali kamp za EURO 2016

Iako plasman još uvijek nisu osigurali

Panceri već odabrali kamp za EURO 2016

Iako još uvijek nije osigurala svoje mjesto na narednom Evropskom prvenstvu, fudbalska reprezentacija Njemačke, aktuelnog svjetskog prvaka, pronašla je svoju bazu za EURO 2016.

Šampionat Starog kontinenta kojem će domaćin biti Francuska za aktuelne šampione svijeta predstavlja novi izazov, obzirom da su na krovu Evrope posljednji put bili prije gotovo 20 godina. Bilo je to tada na tlu Engleske, a ovoga puta Panceri žele trijumf i na francuskom tlu.

Evian-les-Bains je mjesto u kojem će biti smješten kamp fudbalske reprezentacije Njemačke. Ovo mjesto nalazi se gotovo na tromeđi Francuske, Švicarske i Italije, a ni Njemačka nije daleko.

Ipak, za razliku od Mundijala kada su Nijemci sebi pravili kamp (Campo Bahia op.a) koji se nalazio gotovo na plaži Atlantika, ovoga puta će Panceri biti stacionirani u Alpama. Domaćin njihovom kampu bit će mirno mjesto koje ima oko 8.500 stanovnika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njemačka se trenutno nalazi na drugom mjestu grupe D s 10 osvojenih bodova. Prvoplasirana Poljska ima bod više, treća Škotska deset, a četvrta Irska osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.