Sa Mourinhom osvojio čuveni naslov Lige prvaka, a sada je rekao konačno zbogom

Ide u penziju

Sa Mourinhom osvojio čuveni naslov Lige prvaka, a sada je rekao konačno zbogom

E. Oštraković

Najtužniji dan u karijeri svakog nogometaša jeste onaj posljednji, dan kada treba svima saopštiti odlazak u nogometnu penziju.

Danas je taj dan i za bivšeg reprezentativca Makedonije, Gorana Pandeva, koji je u 39. godini završio svoju nogometnu karijeru.

Posljednji klub u kojem je nastupio bila je Parma, a igrao je u drugom rangu italijanskog nogometa, naravno ni to mu nije predstavljalo problem.

Pandev je u svojoj karijeri osvojio Ligu prvaka i to u dresu Intera 2010. godine, a sa klupe ga je tada predvodio Jose Mourinho.

Povodom svega oglasio se i sam nogometaš, te je istakao da je jedna stvar presudila oko njegove odluke, a to je porodica.

Nakon dvadeset godina došlo je vrijeme da završim. Moj sin, onaj najstariji ima skoro trinaest godina i do sada sam ga viđao samo u pauzama između sezona. Želim da se posvetim porodici, ali nećo se maknuti iz fudbala, jer samo to znam raditi", rekao je Pandev.

Tokom ljeta Pandev nije uspio pronaći klub, te je na kraju sve dovelo do toga da konačno sam sebi prizna da je došlo vrijeme za penziju.

Karijeru je započeo u Belasici, a nakon toga igrao je za Inter, Speziju, Anconu, Lazio, Napoli, Galatasaray, Genou i Parmu.

Kada je riječ o nastupima za reprezentaciju Makedonije, upisao ih je 122. U tim utakmicama postigao je 38 golova što je jako dobar učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi