Nije mogao tek tako da ode: Goran Pandev nastavlja karijeru
Foto - EPA

Makedonac odlučio

Nije mogao tek tako da ode: Goran Pandev nastavlja karijeru

M. Šljivak

Legendarni makedonski napadač Goran Pandev neće završiti karijeru ovog ljeta.

Iako će za nekoliko dana proslaviti 38. rođendan Pandev ima namjeru odigrati još jednu sezonu, a razlozi zbog kojih je ostao u fudbalu su fenomenalni.

Pandev nije želio da mu posljednja klupska sezona bude obilježena činjenicom da nije bilo navijača na tribinama i želi se oprostiti pred publikom.

Ovu informaciju je donio ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano.

"Goran Pandev je odlučio nastaviti karijeru. Ne ide u penziju i u narednim danima će se sastati sa ljudima iz Genoe kako bi dogovorio novi jednogodišnji ugovor", napisao je Romano i dodao je:

"Pandev želi da završi karijeru nakon što odigra još jednu sezonu sa navijačma na tribinama."

Pandev iza sebe ima zaista veliku karijeru. Posljednjih šest godina nosio je dres Genoe, a ranije je igrao za mnoge velikane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je počeo u Belasci, zatim je igrao za Inter, Lazio, Napoli i Galatasaray.

Najveće je fudbalsko ime koje je Sjeverna Makedonija ikada imala. Oprostio se od dresa nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu, a za ovu selekciju je nastupio 122 puta i zabio je 38 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi