Šou na terenu u Amsterdamu: Pandev nije mogao ni sanjati ljepši oproštaj od reprezentacije

To je i zaslužio

Šou na terenu u Amsterdamu: Pandev nije mogao ni sanjati ljepši oproštaj od reprezentacije

E. Čaušević

Reprezentacija Sjeverne Makedonije jučer se oprostila od nastupa na Evropskom prvenstvu, a u centru pažnje bio je Goran Pandev.

Sjeverna Makedonija je po prvi put u svojoj historiji igrala na jednom velikom takmičenju što je za njih bio ogroman uspjeh bez obzira što nisu baš oduševili svojim rezultatima.

Jučer je selekcija Sjeverne Makedonije poražena od Nizozemske sa 3:0 i sa tri poraza završili su svoj nastup na ovom izdanju Evropskog prvenstva.

Međutim, jučer je sve bilo podređeno kapitenu ove reprezentacije Goranu Pandevu koji je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Sjeverne Makedonije.

Pandev je odigrao ukupno 122 utakmice za nacionalni tim i ubjedljivo je prvi na listi igrača s najviše nastupa. Također, Pandev je i najbolji strijelac makedonske selekcije, ali i igrač koji je postigao prvi gol na velikom takmičenju za Sj . Makedoniju.

On je za svoju reprezentaciju debitovao još prije 20 godina, te je uspio u samom finišu karijere da ispuni svoj san i zaigra sa Sjevernom Makedonijom na velikom takmičenju.

Oglasi

Jučer je u Amsterdamu Pandev ispraćen na fantastičan način nakon što je u 68. minuti izašao iz igre. Igrači Sj. Makedonije napravili su špalir i na fantastičan način su pozdravili svog kapitena.

Također, i navijači na Johan Crujiff Areni su gromoglasnim aplauzom podravili veliku legendu, te sigurno da Pandev nije mogao ni sanjati bolji oproštaj od nacionalnog dresa.

[facebook]https://www.facebook.com/EURO2020/videos/668110104148054/[/facebook]

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nizozemci su i pred početak utakmice oduševili sve svojim potezom jer su odali čast Pandevu. Prije utakmice održana je mala ceremonija, a Wijnaldum je uručio poseban dres Pandevu.

Promo

Top Komentari

user1596132192
Mogli ste sutra ovo objaviti, covjek se oprostio ima 24 sata(karikiram)
3 1
Svojprisebi
Bravo Maledonci bravo Pandev
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi