Pandža donio pobjedu Mechelenu

Mravac sa Westerloom slavio u gostima

Pandža donio pobjedu Mechelenu

Večeras je odigrano pet susreta drugog kola fudbalskog prvenstva Belgije u kojem su nastupili i naši internacionalci.

Ekipa Mechelena, za koju od ovog ljeta nastupa reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Pandža, slavila je u gostima kod Waregema. Na kraju 90. minute igre rezultat je glasio 2:1.

Mechelen je poveo golom Nonga već u šestoj minuti, da bi na 1:1 izjednačio Hyland u 30. minuti. I kada se činilo kako će susret završiti bez pobjednika, naš reprezentativac i donedavno član splitskog Hajduka u posljednjim je trenucima meča postavio konačnih 2:1.

Boris Pandža je u 13. minuti zaradio i žuti karton.

Drugi bh. reprezentativac, Adnan Mravac, također je imao uspjeha, nakon što je njegova ekipa Westerloa zabilježila pobjedu u gostima kod Eupena. Westerlo je slavio sa minimalnih 1:0, a strijelac odluke bio je Liliu u 70. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.