Pandža: Mladost je zdrava sredina, cilj nam je plasman u Ligu za prvaka

Novi napadač tima iz Doboja kod Kaknja

Pandža: Mladost je zdrava sredina, cilj nam je plasman u Ligu za prvaka

Nekadašnji napadač Sarajeva i Olimpika Dalibor Pandža ove zime se vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i to nakon epizode u italijanskom trećeligašu Santarcangelo Calcio. 

Pandža (26) se u tamošnjem prvenstvu nije naigrao u prvom dijelu sezone, pa je odlučio da se vrati u Premijer ligu BiH da bi se, kako kaže za SportSport.ba, vratio u život.

On je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja koju sa klupe predvodi Edis Mulalić. Mladost je ove zime tražila napadača, a izbor je na kraju pao na Pandžu.

"Vratio sam se u Premijer ligu BiH kako bi se malo vratio u život. Što se tiče Mladosti zadovoljan sam jer je u pitanju zdrava sredina s ljudima koji prate šta igrači rade i daju im motivaciju. Sve u svemu zadovoljan sam i cilj nam je da do kraja regularnog dijela sezone osiguramo Ligu za prvaka za koju po kvaliteti imamo šansu", rekao je Pandža.

Ovaj fudbaler je protekle dvije sezone proveo u inozemstvu, a između ostalog igrao je u Maroku i Italiji. Pandža kaže da nema velike razlike u kvaliteti tamošnjih igrača s igračima u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razlike u kvaliteti nema, ali kod njih to sve izgleda ljepše vizuelno jer imaju bolje stadione, ostalu infrastrukturu i bolji su uslovi za rad", rekao je Pandža.

Podsjetimo, on je u dosadašnjem dijelu karijere promijenio veliki broj timova, a između ostalog igrao je za Sarajevo, Dinamo Zagreb, Zvijezdu iz Gradačca, Olimpik i MAS Fes.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti