Pandža: Srbija je već zaboravljena

Selektor bh. kadeta Josip Pandža nakon pobjede

Pandža: Srbija je već zaboravljena

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH počela je danas nastup na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Prvo kolo donijelo je duel sa Srbijom, a naši kadeti su ostvarili uvjerljivu pobjedu od 20 poena razlike, 76:56.

Sjajnom igrom, naša selekcija je potpuno razbila istočne susjede, a selektor Josip Pandža je jako zadovoljan igrom svojih izabranika.

"Danas smo odigrali odličnu treću četvrtinu. Dobra obrana i lagani koševi iz tranzicije su nas doveli do serije od 17:0. To je na kraju presudilo ovaj meč", istakao je selektor Pandža, koji smatra da je prva pobjeda uvijek jako bitna.

"Zadovoljan sam prvom pobjedom, jer je svaka prva utakmica puna pritiska i posebnih emocija kod djece. Važno je da smo probili tu barijeru, a sutra nas već čeka Italija koja je odličan protivnik. Pokušat ćemo se što prije i što bolje spremiti za njih. Oni su sad prioritet, a pobjedu protiv Srbije smo već zaboravili", rekao je za SportSport.ba selektor bh. kadeta, Josip Pandža.

Naša selekcija duel s Italijom igra sutra od 14:30...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.