Pandži nešto više od 60 minuta u porazu Gornika

Ekstraklasa

Pandži nešto više od 60 minuta u porazu Gornika

Edmir Škorić

U  tri današnje utakmice 22. kola poljske Ektraklase pobjede su slavile domaće momčadi.

Zaglebie, koji se bori za optanak, neočekivano je deklasirao Gornik sa 3:0. Gosti su drugoplasirani na  tabeli, no danas su u potpunosti zakazali, pa doživjeli šesti poraz.

Abwo je bio dvostruki strijelac kod domaćih, a jednom je pogodio i Blad. Svi golovi pali su u periodu od 14. do 21. minute. U sastavu gostiju od 26. minute igrao je potencijalni bh. reprezentativac Boris Pandža, koji je zamijenio jednog povrijeđenog stopera Gornika.

Zieńczuk je u 57. minuti postigao gol za pobjedu Rucha nad Jagiellonijom (1:0). U derbiju kola Lech je s 2:1 bio bolji od Slaska. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Hämäläinen i rezervista Teodorczyk su tresli mrežu gostiju, a Paixao je jedini zabio za Slask. Lech je trećeplasirani sa 37 bodova, dok je Slask ove godine neprepoznatljiv i igrat će ligu za opstanak. 

Ekstraklasa, 22. kola:
Ruch - Jagiellonia 1:0 (Zieńczuk 57)
Zaglebie - Gornik 3:0 (Abwo 14, 21, Blad 19)
Lech - Slask 2:1 (Hämäläinen 12, Teodorczyk 70/ Paixao 28)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.