Sramotno ponašanje bivšeg reprezentativca BiH

Pandžin telefon "gluh" za bivše saigrače

Boris Pandža dao je jednu u najmanju ruku degutantnu izjavu za medije u susjednoj Hrvatskoj i time uzburkao bh. fudbalsku javnost. 

Zanimljivo je da je Pandža odlučio dati izjavu baš kada su naši reprezentativci bili na putu prema Sjedinjenim Američkim Državama. Zašto je šutio dok su Pape i igrači bili u Sarajevu, zašto o spisku nije govorio kada ga je selektor Sušić saopštio početkom mjeseca maja i kako je uopšte došao na ideju da je ostao bez poziva samo zbog toga što je Hrvat? Pitanja je mnogo, a odgovora malo. 

Igrač bez kluba ne ide u Brazil jer je Hrvat?

Pandža: Stojim iza svake izgovorene riječi, šta nije jasno?

Sušić: Pandžu treba da bude sramota zbog takvih izjava

Pokušali smo izvući makar jedan odgovor od Pandže, ali je isti našem novinaru bahato poručio da stoji iza svake svoje riječi i da o toj temi više ne želi razgovarati.

Kaže Pandža da je još prije dva mjeseca čuo kako samo jedan Hrvat može ići u Brazil. Od koga je čuo pitamo se sada? Da li je od te iste osobe čuo i da igrači koji u posljednje dvije godine imaju 15(petnaest) nastupa ne zaslužuju da budu na Svjetskom prvenstvu. Vjerovatno nije, danas svi čuju samo ono što njihovom uhu odgovara, a još ako imate priliku zaigrati na kartu nacionalne ugroženosti onda logičnost i realna slika nisu ni bitne. 

Koliko god da je sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji zabolila izjava Borisa Pandže, izjava selektora Sušića našem novinaru nakon prvog treninga u St. Louisu bila je još veće razočarenje za bh. javnost.

Ne nije nas selektor razočarao, opet je to svojim postupcima uradio Boris. "Kada takve izjave daje treba da se javi, kada ga pojedine njegove kolege zovnu da ga pitaju kako nešto tako može da kaže," rekao je Sušić. 

Poručio je selektor Pandži da treba da ga bude sramota i zaista treba. Ne samo zbog izjave koju je dao, a iza koje čini se ni sam ne stoji, ma šta on rekao. Jer da misli da je u pravu javio bi se svojim dojučerašnjim saigračima. Ostao je Borisov telefon "gluh" na pozive saigrača sa kojima je do jučer dijelio svlačionicu. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon ovog saznanja odluka Sušića da ne zove Pandžu u reprezentaciju još više dobija na snazi. Ne samo da je Pandža bez kluba, da ima 15 nastupa u posljednje dvije godine, da kao takav i nema mjesta u timu, nego je i osoba bez karaktera koja nije našla za shodno da se javi kolegama nakon sramotne izjave. 

Nije valjda da ga i oni bojkotuju zato što je Hrvat, pa neće da im se javi na telefon? Boris je nisko pao, a nakon svega što se desilo u posljednjih nekoliko dana i ne zaslužuje da bude dio reprezentacije, ne zbog svojih igračkih kvaliteta, nego onih drugih, u nekim slučajevima mnogo važnijih, ljudskih kvaliteta. Miroslav Stevanović je mlađi od Pandže, ali od njega bi bh. defanzivac mnogo mogao naučiti... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.