Panika na Azurnoj obali: Ne možemo priuštiti Balotellija

Ako Nica ne pronađe formu Italijan napušta klub

Panika na Azurnoj obali: Ne možemo priuštiti Balotellija

Ukoliko Nica ubrzo drastično ne popravi formu i do kraja sezone ne izbori plasman u neko od evropskih takmičenja, vrlo vjerovatno će ostati bez Marija Balottelija, priznao je predsjednik kluba Jean-Pierre Rivere.

Italijanski napadač je proteklog ljeta potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Nicom, nakon što je prethodni istekao, ipak istek aktuelnog ugovora bi mogao značiti i njegov odlazak sa Azurne obale.

"Bez plasmana u Evropu će biti teško zadržati Balotellija. On je sjajan na terenu, promijenio je svoj stil igre, konstantno napreduje. Ali ne znam da li će biti sa nama i naredne sezone, sve zavisi od rezultata", izjavio je za RMC Sport Rivere.

"Balotellijev angažman zahtijeva da mu se isplaćuju visoka primanja, što mi ne možemo priuštiti bez igranja evropskih takmičenja. Ipak, učinit ćemo sve što možemo da ga zadržimo", dodao je predsjednik Nice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Balotelli je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 14 golova u 19 utakmica u dresu Nice, u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi