Panika u Kataru: FIFA poslala saopštenje u vezi SP 2022.
Foto: EPA

Velika panika vlada u Kataru

Panika u Kataru: FIFA poslala saopštenje u vezi SP 2022.

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine u Kataru ponovo se nalazi u centru pažnje zbog diplomatske krize u kojoj se trenutno nalazi ova država.

Naime, velika diplomatska kriza potresa Katar jer su odnose s ovom državom prekinuli Saudijska Arabija. Bahrein, Egipat i Ujednjeni Arapski Emirati. Lideri navedenih država vjeruju da je Katar glavni investitor terorizma u svijetu, odnosno Islamske države.

Etihad Airways je danas objavio da su ukinute sve linije prema Kataru dok se ne riješi ova situacija. U centar pažnje došlo je i Svjetsko prvenstvo koje se za pet godina igra u ovoj zemlji, a sve oči uprte su u FIFA-u koja je danas objavila zvanično saopštenje.

"Imamo standardan odnos s organizatorima u Kataru. Svi oni koji su zaduženi za organizaciju Svjetskog prvanstva 2022. godine imaju stvari u svojim rukama. Nemamo više informacija u vezi ovih dešavanja", saopštila je FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti