Panika u Savezu, stiglo prijeteće pismo i metak

Problemi u Grčkoj

Panika u Savezu, stiglo prijeteće pismo i metak

Edmir Škorić

U Nogometnom savezu su prijeteće pismo okarakterisali kao teroristički napad.

Grčki nogometni savez je uznemiren nakon što je jučer (petak) u njegovo sjedište stigao paket u kojem se nalazilo pismo na tri stranice i metak , a koji je adresiran na predsjednika Saveza Vangelisa Grammenosa.

Paket su otvorili njegovi pomoćnici pošto on u tom trenutku nije bio u kancelariji, a sve je onda prijavljeno policiji.

"Grčki nogometni savez osuđuje jučerašnji pokušaj terorističkog napada na predsjednika Grammenosa", saopštili su iz Saveza.

Grčke antiterorističke jedinice istražuju sadržaj pisma i pokušavaju da pronađu krivca, mada se smatra da iza svega stoji određena mafijaška grupacija, a da je prvobitno bio plan "istjerati" čelnike Saveza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grammenos je u prošlosti imao loše odnose sa određenim klubovima u Grčkoj, mada se ne može sa sigurnošću reći ko stoji iza svega. Prijeteće pismo i metak poslala je osoba potpisa “Papadopulos” iz Pireja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi