Pao i Conteov potpis, sve je spremno za večerašnji spektakl

Kup Italije

Pao i Conteov potpis, sve je spremno za večerašnji spektakl

Edmir Škorić

Kup Italje je i zvanično dobio zeleno svjetlo, pa ćemo večeras uživati u derbiju Juventus - Milan.

Datum za revanše polufinala poznat je još prije dvije sedmice, no morao ih je potvrditi premijer Italije Giuseppe Conte. On je to učinio na manje od 24 sata do početka meča u Torinu.

"Upravo sam potpisao novi DPCM (vladin dekret) koji će omogućiti da se sportska događanja, natjecanja, a samim tim i Kup Italije, nastave iza zatvorenih vrata i u skladu s protokolima izdatim u cilju ograničavanja širenja zaraze", izjavio je Conte.

Prvi duel Juventusa i Milana na San Siru završen je rezultatom 1:1, a Stara dama je u Torinu pred ovaj duel favorit, no ko zna u kakvom stanju su sada i jedni i drugi, odnosno bilo koji sportisti u Italiji.

Derbi počinje u 21 sat, kvote su objavljene, a možete ih pogledati OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi