Turbulentan dan u Milanellu: I Begović je bio umiješan u žestoku raspravu!

Bh. golman dio "delegacije"

Turbulentan dan u Milanellu: I Begović je bio umiješan u žestoku raspravu!

Admin Čaušević

Milan će u petak protiv Juventusa igrati revanš susret polufinala Kupa Italije, a uoči utakmice sezone za Rassonere došlo je do žestoke rasprave na relaciji klub - igrači. 

Delegacija koju su činili kapiten Alessio Romagnoli, Zlatan Ibrahimović, Giacomo Bonaventrua i naš Asmir Begović su imali žestok verbalni sukob sa izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom.

Iako je u klubu svega nekoliko mjeseci Begović je kao jedan od najistaknutijih članova u svlačionici predstavljao igračku delegaciju, a na tokom razgovora se pričalo o više tema.

Tokom diskusije najdirektniji je bio Ibrahimović koji je otvoreno prigovorio Gazidisu da je zakasnio sa svojim pojavljanjem i to 48 sati pred utakmicu sezone.

Riječ su nakon toga preuzeli Romagnoli, Begović i Bonaventura koji su bili nezadovoljni načinom na koji se klupsko rukovodstvo ponašalo u posljednje vrijeme, posebno se to odnosi na Gazidisa koji je prekršio vlastito obećanje o češćem pojavljivanju u Milanellu.

Pričalo se i smanjenju plata za 50 % u mjesecu aprilu, dok dogovora za preostale mjesece produžene još uvijek nema. Gazidis je ujedno od igrača zatražio i maksimalan napor od igrača pred sutrašnji duel.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Begović će sigurno do augusta biti član Milana, a nepoznato je da li će to biti slučaj i u sljedećoj sezoni. Isto se odnosi i na Ibrahimovića kojem ističe ugovor s Rossonerima i njegov ostanak je daleko od sigurnog.

Na utkamicu polufinala Kupa Italije između Juventusa i Milana možete se kladiti u Mozzartu. Svoju opkladu ostavite OVDJE.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi