Pao klupski rekord, Leedsu stiglo veliko pojačanje!
Foto: Leeds United

Rodrigo predstavljen

Pao klupski rekord, Leedsu stiglo veliko pojačanje! · Zvanično

Na Elland Roadu će se nakon više od 16 godina ponovo igrati Premier liga. Marcelo Bielsa je uveo Leeds u Premiership, ali i on i uprava kluba dobro znaju da se nije lako zadržati u eliti.

A kako se Paunovi ne bi ekspresno vratili u Championship, potrebna su im kvalitetna pojačanja.

Danas je ozvaničeno jedno veliko, toliko veliko da je oboren klupski transfer rekord.

Leeds i Valencia su još prije nekoliko dana uspješno okončali pregovore o transferu Rodriga Morena, sjajnog ofanzivca koji je svojevremeno bio i na meti velike Barcelone, a danas je stigla zvanična potvrda da je 29-godišnjak potpisao za Leeds.

[twitter]https://twitter.com/LUFC/status/1299617788768800770[/twitter]

Moreno je predstavljen kao novi igrač Leedsa, a njegovim transferom je oboren klupski rekord - što je potvrđeno i sa Elland Roada, mada tačna cifra nije pominjana.

Ipak, vjeruje se da je u konačnici Rodrigov transfer koštao oko 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do danas je titulu najskupljeg pojačanja u historiji Leedsa držao Rio Ferdinand koji je 2000. godine plaćen 26 miliona eura (West Hamu).

Top Komentari

Arnel925
Žestoko pojačanje. Ali sigurno trebaju još 2 da bi osigurali opstanak u ligi.
7 1
E.Car
2000. godine je 26 miliona za igrača bilo kao danas 260. Drag mi je ovaj Leeds nešto
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti